PEC Zwolle houdt stand na zinderend slot tegen Heracles Almelo

In het topaffiche van de eerste divisie bleef PEC Zwolle vrijdagavond tegen Heracles Almelo overeind. De ploeg van Dick Schreuder verspeelde bijna een 3-0 voorsprong, maar stapte ternauwernood als winnaar van het veld: 3-2.

Een ongekende weelde voor PEC Zwolle. Waar het team al anderhalf jaar schuttert in de afwerking stond de thuisploeg in het topduel met koploper Heracles Almelo al na 36 minuten op een 3-0 voorsprong via treffers van Gervane Kastaneer en Lennart Thy (tweemaal). Kort voor rust deden de Almeloërs iets terug, Samuel Armenteros was de doelpuntenmaker.

In de tweede helft explodeerde het duel, zowel op het veld als daarbuiten. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd legde de arbiter het spel stil toen Heracles-fans vuurwerk op het veld gooiden en stoeltjes in het uitvak vernielden. Aanleiding was een gestolen vlag van de harde kern van de uitsupporters die in handen was van de rivaliserende Zwolse tegenstanders. Toen de vlag door de PEC Zwolle-aanhangers werd uitgerold was de woede compleet.

Na de hervatting moest de ploeg van Dick Schreuder alle zeilen bijzetten, zéker toen Heracles Almelo in de 88e minuut op 3-2 kwam. In de slotfase van de wedstrijd kregen de gasten nog kansen op de gelijkmaker, maar wist PEC Zwolle met hangen en wurgen alsnog de broodnodige zege over de streep te trekken.