PEC Zwolle houdt zicht op Europees voetbal

PEC Zwolle houdt door de 2-1 overwinning op De Graafschap uitzicht op de playoffs voor deelname aan Europees voetbal.

De basis van de zege op De Graafschap, gisteren in het eigen stadion, lag voornamelijk in de eerste helft. Daarin speelde de ploeg van Ron Jans vrijwel subliem. Het krachtsverschil tussen PEC Zwolle en de degradatiekandidaat uit Doetinchem was zó groot dat de gasten blij mochten zijn dat twee treffers van Stef Nijland voor een 2-0 ruststand zorgden. Die marge had namelijk ook veel groter kunnen zijn.

Opgelucht
In de tweede helft schakelde PEC Zwolle een aantal versnellingen terug en liet het De Graafschap zelfs op 2-1 komen via een treffer van Nathan Kabasele. Verder liet de thuisploeg het echter niet komen, waardoor het oprukt naar de zesde plaats in de eredivisie. ‘De eerste helft was echt goed, na rust was het moeilijker. Ik ben opgelucht, maar het gaat om winnen’, vertelde een opgeluchte trainer Ron Jans.