PEC Zwolle in veilige haven na klinkende 5-0 zege

PEC Zwolle kan zich na een klinkende 5-0 zege op Fortuna Sittard opmaken voor een nieuw avontuur in de eredivisie.

De manier waarop PEC Zwolle vandaag een vast plekje in de middenmoot van de eredivisie veroverde deed de herinneringen aan de teleurstellingen van het seizoen snel vergeten. In een wervelende wedstrijd was de ploeg van Jaap Stam in eigen huis veel te sterk voor Fortuna Sittard: 5-0.

Opluchting
De Zwollenaren staan, met nog vijf wedstrijden te gaan, op een 11e plek en hebben liefst negen punten meer dan de nummer 16. ‘Normaal gesproken zijn we in veilige haven’, vertelde Mike van Duinen na de wedstrijd. ‘Een opluchting, gezien waar we vandaan komen.’

Rode kaart
PEC Zwolle begon flitsend en kwam na ruim een halfuur spelen eindelijk op voorsprong via een treffer van Vito van Crooij. Nadat Fortuna Sittard-verdediger Branislav Ninaj nog voor rust met de rode kaart van het veld werd gestuurd had de ploeg van Stam helemaal geen kind aan de gasten. Lennart Thy (tweemaal), uitblinker Younes Namli en Van Duinen namen de overige treffers voor hun rekening.

Karakteristieken:

PEC Zwolle – Fortuna Sittard 5-0 (1-0).

Toeschouwers: 13.334

Scheidsrechter: Higler

Rode kaart: 35. Ninaj (Fortuna Sittard)

Gele kaarten: Ospitalieri (Fortuna Sittard) en Van Crooij (PEC Zwolle)

Opstellingen: 

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen (68. Nakayama), Lachman, Lam, Paal, Ehizibue, Clement (68. Leemans), Namli, Van Crooij (71. Elbers), Thy, Van Duinen

Fortuna Sittard: Koselev, Mac-Intosch, Ninaj, Heerings, Ospitalieri, Smeet, Hutten (71. Balic), Diemers, Semedo (39. Ciranni), Novakovich, Lamprou (59. Essers)

Scoreverloop: 

33. Van Crooij 1-0

50. Namli 2-0

53. Thy 3-0

61. Van Duinen 4-0

65. Thy 5-0

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen


Back to top button