PEC Zwolle kijkt weer naar beneden na ontluisterend verlies

PEC Zwolle kan zich de rest van het seizoen opmaken voor de strijd voor lijfsbehoud in de eredivisie. De ploeg van Johnny Jansen kreeg tegen PSV een oorwassing (1-7).

In de eerste helft liep de thuisploeg lang op haar tandvlees tegen de koploper uit Eindhoven. Met een minieme achterstand (1-2) dook PEC Zwolle de rust in, wellicht nog met de hoop op meer. Die kwam er zeker niet, want de Zwollenaren werden in de laatste 45 minuten vernederd. Bij 1-7 floot Alex Bos af, blessuretijd rekende hij niet neer mee om PEC Zwolle een nog groter verlies te besparen.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

‘Je moet bij elkaar blijven, dat is niet makkelijk. Er komt dan wat frustratie bij. Je wilt je graag herstellen, maar dat is lastig tegen zo’n ploeg’, analyseerde Jansen na afloop. Davy van den berg vertelt tegen de Stentor dat hij het gevoel had in een grote rondo terecht te zijn gekomen. ‘Dan zijn ze zó goed, ik denk dat ze zelfs maar op 80 procent hebben gespeeld en dan lijkt het alsof je voor niets bent gekomen. Dat is nooit de intentie. Deze nederlaag moet je als een man pakken.’

Zondag neemt PEC Zwolle het op tegen sc Heerenveen.De uitwedstrijd in Friesland begint om 14:30 uur.

Karakteristieken

PEC Zwolle – PSV: 1-7 (1-2).

Toeschouwers: 14.000

Scheidsrechter: Bos

Gele kaarten: Van den Berg, Van Polen (PEC Zwolle)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty (68. Van der Haar), El Azzouzi, Van den Berg, Velanas (68. Krastev), Namli, Thy, Reijnders (68. Van der Water)

Opstelling PSV: Benitez, Teze, Ramalho (69. Mauro Junior), Dest, De Jong (72. Pepi), Bakayoko (69. Tillman), Boscagli (83. Obispo), Schouten, Veerman (83. Land), Babadi, Lozano

Scoreverloop:

29. Bakayoko 0-1

32. De Jong 0-2

42. Reijnders 1-2

51. De Jong 1-3

61. Bakayoko 1-4

71. De Jong 1-5

73. Kersten (e.d.) 1-6

86. Pepi 1-7

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button