PEC Zwolle komt te laat op stoom tegen Heracles Almelo

PEC Zwolle heeft zaterdagavond slechts een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

PEC Zwolle speelde de eerste helft zoals zo vaak dit seizoen: veelal ideeënloos, afwachtend en traag. Op de eerste paar minuten van het duel na waren de gasten uit Almelo de betere ploeg. Na ruim een kwartier spelen stond de openingstreffer al op het bord. Een vrije trap van Brandley Kuwas spatte van de lat en werd door Adrián Dalmau in de rebound binnen gekopt: 0-1.

In de tweede helft herstelde PEC Zwolle zich enigszins. De ploeg van John van t’ Schip drong aan, zonder heel veel kansen te creëren. Het verzet van Heracles brak in de slotfase van het duel, zeker na de gelijkmaker van Mike van Duinen in de 73e minuut. De thuisploeg kreeg goede kansen op de volle winst, maar moest genoegen nemen met een punt.

John van ’t Schip was tevreden. ‘We zijn in de discipline blijven spelen. Zij hebben spelers die met diepte juist gevaarlijk zijn en kunnen vanuit daar spelen. Dat deden we goed, al was het tempo voor rust wel te laag’, vond hij tegenover FOX Sports. ‘In de tweede helft ging het beter en konden we met Younes Namli steeds beter de vrije man vinden.’