PEC Zwolle komt niet uit winterdip

PEC Zwolle heeft op eigen veld niet kunnen winnen van VVV-Venlo. De ploeg van John van ’t Schip kwam niet verder dan 1-1. Van de laatste zeven wedstrijden won PEC Zwolle er slechts eentje.

Er zat wel meer in tegen de Limburgers. Vooral in de eerste helft kreeg PEC Zwolle voldoende kansen om het overwicht uit te drukken in doelpunten. Youness Mokhtar, Mustafa Saymak en Younes Namli kregen alle mogelijkheden de score te openen. Dat gebeurde echter niet.
In de tweede helft kreeg juist VVV meer grip op de wedstrijd. De ploeg opende zelfs de score, nadat Vito van Crooy een prachtige vrije trap achter Diederik Boer krulde. PEC Zwolle kreeg uiteindelijk nog loon naar werken toen Saymak vijf minuten na de Limburgse treffer beide ploegen weer in balans bracht: 1-1.