PEC Zwolle krabbelt omhoog na zege op FC Groningen

Met minimaal verschil, maar met een maximale krachtsinspanning trok PEC Zwolle zaterdagavond een 1-0 overwinning op FC Groningen over de streep. Met de eerste zege in het nieuwe jaar verschafte de ploeg zich voorlopig wat ademruimte.

Even voor rust, als de voetbalwedstrijd, meer op een schaaktweekamp lijkt besliste de Japanse verdediger Yuta Nakayama met een rake kopbal de wedstrijd: 1-0.

PEC Zwolle en FC Groningen konden die eerste helft weinig imponeren. Een vrije trap van Gustavo Hamer en wat speldenprikjes van FC Groningen, meer viel er tot de treffer van Nakayama niet te beleven. In de tweede helft drongen de gasten meer aan, maar de versterkte verdediging van PEC Zwolle brak niet.

PEC Zwolle klimt door de zege tijdelijk naar de 14e plaats. Trainer John Stegeman was tevreden, vooral over de werklust van zijn spelers. ‘Het was niet altijd even goed maar het publiek heeft dit team wel zien vechten en dat is volgens mij wat we graag allemaal willen zien.’

Voor aanvoerder Bram van Polen was het een duel met FC Groningen extra bijzonder. Hij speelde zijn 206de eredivisiewedstrijd voor PEC Zwolle en loste daarmee Alex Booy af als recordhouder.