PEC Zwolle krijgt een ‘zeldzaam complete keeper’

Warner Hahn wordt de nieuwe doelman van PEC Zwolle en daarmee krijgt de club een ‘zeldzaam complete keeper’, volgens de kenners.

Warner Hahn had de clubs vorig seizoen voor het uitzoeken. FC Utrecht, Newcastle United en Feyenoord volgden de doelman nadrukkelijk tijdens zijn uitstekende prestaties bij FC Dordrecht.
Aan de Krommedijk leek het dat de 22-jarige een veteraan was met de uitstraling van een Champions League-winnaar. Hij coachte, stuurde en leidde zijn ploeg naar promotie.

‘Hij heerst in het zestienmetergebied’
Het leverde hem zelfs een basisplaats op bij Jong Oranje, waar de toenmalige bondscoach Cor Pot lyrisch over zijn kwaliteiten was, net als FC Dordrecht-assistent Gérard de Nooijer . ‘Een zeldzaam complete keeper’, noemden ze hem. Hij heerst in het zestienmetergebied, zijn spelhervattingen zijn prima, hij heeft een goede reflex en hij bewaart de rust, was het korte rapport van het technische duo.

Gedegradeerd tot derde doelman
Hahn koos uiteindelijk voor een vertrek naar zijn geboorteplaats Rotterdam. In De Kuip ondertekende hij een contract voor drie jaar en moest hij de concurrentie aangaan met Erwin Mulder. Die tweestrijd verloor hij. Met de komst van Kenneth Vermeer lijkt hij zelfs te zijn gedegradeerd tot derde doelman.
Niet vreemd dat Hahn de overstap maakt naar PEC Zwolle dat hem van Feyenoord huurt. Bij de ploeg van Ron Jans wordt hij de vervanger van Diederik Boer die gisteren akkoord ging met een contract bij Ajax.

Back to top button