PEC Zwolle krijgt flinke dreun van Vitesse

Het prachtige blazoen van PEC Zwolle in thuiswedstrijden kreeg vandaag een flinke kras. Vitesse bleek veel te sterk: 1-5.

PEC Zwolle-trainer Ron Jans had voor de wedstrijd slechts één grote zorg. De uren na het duel met Vitesse was de selectie en de technische staf uitgenodigd op de bruiloft van Mustafa Saymak. ‘En als wij verliezen van Vitesse, dan weet ik niet of ik daar zo’n zin in heb’, sprak de coach.
De goede bedoelingen van de thuisploeg, normaal zo sterk in het eigen stadion, waren al na zeven minuten weinig meer waard. Lewis Baker zette de gasten op voorsprong. Niet veel later bracht Thomas Lam beide ploegen weer in evenwicht, maar daarna bleek Vitesse van een ander niveau. Dominic Solanke en Valeri Kazaishvili zorgden voor een 1-3 ruststand.
In de tweede helft waren de krachtsverschillen nog veel groter, zeker toen PEC Zwolle-speler Ouasim Bouy de rode kaart kreeg. Oliynyk en Milot Rashica waren daarna nog trefzeker: 1-5.