PEC Zwolle krijgt na zege op NEC weer ademruimte

In een ijskoud en vrijwel uitverkocht stadion bewees PEC Zwolle zichzelf vrijdagavond een goede dienst. Door de 2-0 overwinning op NEC kruipt de ploeg langzaam uit de degradatiezorgen.

Het was nog maar de derde thuiszege van het jaar, maar verdiend was die zeker. PEC Zwolle was op alle fronten net iets beter dan de gasten uit Nijmegen, hoewel ook NEC grote kansen kreeg. Zwolse treffers van Nicolai Brock-Madsen (57e minuut) en Queensy Menig (71e minuut) drukten het overwicht van PEC Zwolle ook in doelpunten uit.
Trainer Ron Jans was content met de zege. ‘IK heb wel genoten en al met al is onze zege verdiend. Al had NEC niet verdiend om met meer dan 2-0 te verliezen.’ De oefenmeester denkt dat de derde overwinning in vier wedstrijden nog geen garantie geeft op lijfsbehoud. ‘Nee. De komende weken krijgen we sterke tegenstanders zoals FC Utrecht, AZ en Vitesse. Dan moeten we laten zien dat we tegen die ploegen mee kunnen doen.’

[divider]

PEC Zwolle – NEC Nijmegen 2-0 (0-0)

Toeschouwers:  13.200
Scheidsrechter:  Manschot
Gele kaart:  Heinloth (NEC)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Bouy, Warmerdam, Holla, Saymak (80, Israelsson), Ehizibue (68. Mokhtar), Thomas (83. Ongenda), Menig, Brock-Madsen

NEC: Delle, Dyrestam (65. Heimloth), Dumic, Golla, Fomitschow, Bikel (72. Kadioglu), Breinburg, Messaoud, Larsson, Rayhi, Grot (43. Awoniyi)

Scoreverloop:
57. Brock-Madsen 1-0
71. Menig 2-0

[divider]

De openingstreffer van Nicolai Brock-Madsen. Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Back to top button