PEC Zwolle krijgt wel de complimenten, maar niet de punten

PEC Zwolle heeft zich zondag geen goede dienst bewezen door een 1-0 voorsprong tegen Feyenoord uit handen te laten glippen. Door de 1-2 nederlaag staan de Zwollenaren weer op de laatste plaats in de eredivisie.

Voor aanvang van het duel met de Rotterdammers werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan erevoorzitter Gaston Sporre, de man aan wie de club zoveel te danken heeft.
PEC Zwolle begon voortvarend en kwam in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong via een afstandsschot van Bram van Polen, uitgerekend een oud-schoonzoon van Gaston Sporre.

In de tweede helft bleef PEC Zwolle in het eerste kwartier vrij eenvoudig op de been. Pas toen Feyenoord Cyril Dessers en Bryan Linssen inbracht kantelde de wedstrijd. Luis Sinisterra liet de gelijkmaker aantekenen, Dessers besliste het duel in de 78e minuut in het voordeel van de Rotterdammers. Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd een kort moment stilgelegd, omdat ‘supporter(s)’ van PEC Zwolle vuurwerk op het veld hadden gegooid.

PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder baalde van het verloop van het duel. Hij vond dat er veel meer had ingezeten. ‘Zeker op basis van de tweede helft. Toen deden we het echt heel goed, lieten we, met een goede opbouw en veel passie en strijd, zien dat we tegen een ploeg als Feyenoord heel goed naar voren kunnen voetballen.’