PEC Zwolle lijkt uit financiële zorgen

Adriaan Visser
PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser.

Volgens PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser zal de club volgend jaar niet meer worden ingedeeld in de zorgelijke categorie 1 van de KNVB.

Visser ziet een opwaartse lijn van de omzet. ‘De resultaten zien er goed uit voor 2015 en als het allemaal globaal loopt volgens onze begroting dan verwachten wij voor het seizoen 2015/2016 een prachtig financieel resultaat. De financiële ontwikkelingen zijn dermate goed, dat we welhaast zeker zijn van een terugkeer naar de veilige tweede categorie van de KNVB licentiecommissie’, aldus de voorzitter in zijn column op de website van PEC Zwolle.

PEC Zwolle sloot het seizoen 2014/’15 af met een kleine plus van 78 duizend euro. De club denkt het huidige boekjaar zelfs te kunnen eindigen met een positief resultaat van 1.381.000 euro. Doordat de financiën weer hersteld lijken te zijn, wil de bekerwinnaar van 2013 ook het stadion gaan uitbreiden. Visser: ‘Het heeft de nadrukkelijke voorkeur om de zogenoemde noord-tribune naar beneden door te trekken. Om zodoende een kolkende blauwwitte supporters muur achter de goal te creëren, vergelijkbaar met de gele variant bij Borussia Dortmund, waardoor de tegenstander al voor de aftrap met 1-0 achterstaat.’

 

Back to top button