PEC Zwolle likt wonden na kansloze nederlaag

PEC Zwolle verloor vandaag kansloos de bekerfinale van FC Groningen (0-2). De dreun kwam hard aan bij de ploeg van Ron Jans.

Doodstil was het na afloop in de kleedkamer van PEC Zwolle, nadat de ploeg zondagavond in De Kuip kansloos ten onder ging in de bekerfinale tegen FC Groningen. Twee treffers van Albert Rusnak waren ruim voldoende voor de overwinning van de noorderlingen. ‘Af en toe dacht je in de wedstrijd dat het wel aardig ging, maar als we in de buurt van het strafschopgebied kwamen, was het net-niet’, analyseerde een teleurgestelde Ron Jans na afloop.

Heel zuur
Ook aanvoerder Bram van Polen, vorig jaar nog met de trofee in zijn handen, vond dat zijn ploeg niets in te brengen had. ‘Dit is heel zuur, maar uiteindelijk wel terecht. Na de eerste tegentreffer gingen we wat opportunistischer spelen, maar het zag er niet echt meer uit.’

Erger kan niet
PEC Zwolle moet zich nu weer op het slot van de competitie richten, waar de ploeg via de play-offs alsnog Europees voetbal kan veilig stellen. Komende zondag wacht uitgerekend een uitwedstrijd tegen FC Groningen. ‘Erger kan niet’, vindt Van Polen.

 

Back to top button