PEC Zwolle maakt zich op voor zenuwslopend slot

PEC Zwolle is er, ondanks legio kansen, niet in geslaagd een goed resultaat over te houden aan het duel met Willem II. In eigen huis verloren de Zwollenaren zelfs (0-1), waardoor de playoffs om een ticket voor Europees voetbal aan een zijden draadje hangt.

Het seizoen voor PEC Zwolle blijft spannend tot de laatste speeldag, volgende week bij AZ-uit. Dan kunnen de Zwollenaren alsnog een ticket bemachtigen dat recht geeft aan deelname op de playoffs voor Europees voetbal. De ploeg van John van ’t Schip strijdt samen met ADO Den Haag (laatste duel Roda JC-uit) om de laatste plek voor het toetje van het seizoen. Beide ploegen staan op 44 punten, het doelsaldo van PEC Zwolle is beter.

De thuisploeg had het vandaag aan zichzelf te wijten dat er volgende week nog zoveel druk in Alkmaar is. PEC Zwolle kreeg tegen Willem II legio kansen, maar miste – zoals veel vaker na de winterstop – vooral scherpte in de afwerking. Willem II had aan één treffer van Ismael Azzouzi voldoende om de volle buit mee terug te nemen naar Tilburg.

Karakteristieken:

PEC Zwolle – Willem II 0-1 (0-0)
Toeschouwers: 13.055
Scheidsrechter: Dieperink
Gele kaarten: Bakker (PEC Zwolle)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Sandler, Marcellis, Van Polen, Dekker (72. Freire), Thomas (36. Bakker), Saymak, Mokhtar, Namli, Parzyszek (60. Menig)

Willem II: Wellenreuther, Heerkens (50. Dankerlui), Wijnaldum, Lachman, Tsimikas, Chirivella, Enoh (80. Kristinsson), Lieftink, Croux (56. Azzouzi), Sol, Haye

Scoreverloop:
66. Azzoui 0-1

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button