PEC Zwolle moet zonder (doel)punten naar Deventer afreizen

PEC Zwolle reist volgende week zondag af naar de IJsselderby met aartsrivaal Go Ahead Eagles als hekkensluiter van de eredivisie. Na de 0-2 nederlaag tegen Ajax heeft de ploeg van Art Langeler nul punten en nul doelpunten gemaakt. Toch was er een beetje houvast na afloop, want het werd maar 0-2.

‘Het is eigenlijk helemaal niks’, vertelde ESPN-analist Kenneth Perez over PEC Zwolle tijdens zijn beschouwing van het duel met Ajax. In Zwolle denken ze er iets anders over, zeker gezien de blamages in de voorgaande wedstrijden. Volgens aanvoerder Bram van Polen gaf de kleine maar kansloze nederlaag houvast voor het beladen duel met Go Ahead Eagles dat zondag 19 september op het programma staat.

Foto: Frank van Hienen

Tegen Ajax hadden de Zwollenaren niets te vertellen. Af en toe was er een uitbraak, af en toe een kopballetje dat de Amsterdamse doelman Remko Pasveer aan het werk zette, maar de aanvallende impulsen waren eigenlijk net als in voorgaande wedstrijden: ver onder de maat.

Foto: Frank van Hienen

Net als Van Polen zag ook hoofdtrainer Art Langeler lichtpuntjes. ‘Het doel was om het Ajax lastig te maken. Nou, dat is best lang gelukt. Daarnaast hebben we zelfs nog verschillende kansen gehad. (…) Daarop moeten we voortborduren. En dat kan ook. De komende weken krijgen we tegenstanders die van een minder niveau zijn dan Ajax. Dan moeten we onze spel omzetten in goede resultaten.’

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button