PEC Zwolle niet opgewassen tegen sterk Ajax

PEC Zwolle had vandaag (zondag) op eigen veld weinig in te brengen tegen Ajax, ook al bleef de schade beperkt: 0-1.

Een stunt tegen Ajax zat er eigenlijk geen moment in. De Amsterdammers waren getergd om de achterstand op koploper PSV te verkleinen, zette de thuisploeg vanaf het begin vol onder druk. PEC Zwolle kwam door de Amsterdamse pressie geen moment in de wedstrijd.
Niettemin bleef de ploeg van John van ’t Schip met wat kunst- en vliegwerk overeind. Tot de 54e minuut toen Klaas-Jan Huntelaar de enige treffer van de wedstrijd noteerde. In de slotfase kreeg PEC Zwolle een paar minieme kansjes, maar de gelijkmaker was eigenlijk nooit dichtbij.
Na afloop had Ajax-trainer Erik ten Hag echter lovende woorden voor de thuisploeg.’PEC Zwolle is het lichtpunt van de competitie. Zij spelen voetbal waar mensen van houden, met aantrekkelijke spelers.’ Van ’t Schip berustte in de nederlaag. ‘Ajax heeft ons in leven gehouden. Een goal was te veel van het goede voor ons geweest.’

Karakteristieken

PEC Zwolle – Ajax 0-1 (0-0).
Toeschouwers: 13.250
Scheidsrechter: Blom
Gele kaarten: Sandler (PEC Zwolle), Tagliafico (Ajax)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis (46. Freire), Sandler, Van Polen, Dekker (73. Ondaan), Thomas, Namli, Saymak, Mokhtar, Marinus (62. Menig)

Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, F. De Jong, Tagliafico, Van de Beek, Schöne (46. Eiting), Ziyech, Neres (90+1. S. De Jong), Huntelaar, Kluivert

Scoreverloop:
54.Huntelaar 0-1

Foto: Frank van Hienen

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button