PEC Zwolle ontploft van vreugde na krankzinnige slotfase

Na een tumultueus slot was daar een ontploffing van vreugde op de tribunes. PEC Zwolle versloeg Vitesse, nadat het in de slotminuut een treffer tégen kreeg maar in de slotseconde het duel alsnog won: 4-3.

Wat gebeurde kón helemaal niet. Als Reza Ghoochannejhad PEC Zwolle in de 90e minuut via een benutte strafschop op een 3-2 voorsprong zet, valt er een last van ieders schouders bij de thuisclub. Ein-de-lijk de gewenste drie punten in de strijd tegen degradatie.
Maar als Vitesse diep in blessuretijd alsnog op gelijke hoogte komt via een van richting veranderde vrije trap stort vrijwel iedereen op het veld met een blauw-wit shirt op de grond. Wéér niet.
Een laatste offensief heeft PEC Zwolle nog. Als de ploeg aftrapt na de 3-3 is er nog minder dan 60 seconden te spelen. Wonderlijk krijgt PEC Zwolle nog een hoekschop. Het blijkt voldoende. Als Pelle Clement op miraculeuze wijze de bal inkopt, ontploft het stadion van vreugde (4-3) en krijgt PEC Zwolle waar het tegen Vitesse recht op had: drie punten.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

 

Karakteristieken

PEC Zwolle – Vitesse 4-3 (1-2).

Toeschouwers: 13.088

Scheidsrechter: Lindhout

Gele kaarten: (PEC Zwolle) Bero, Tannane (Vitesse)

Opstellingen:

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Van Polen, Lam, Nakayama (46. Van Wermeskerken), Paal, Huiberts (87. Johnsen), Strieder, Hamer, Van Crooij (60. Ghoochannejhad), Van Duinen, Clement.

Opstelling Vitesse: Pasveer, Dasa, Doekhi, Obispo, Brenet, Bero (26. Bazoer), Tannane, Trondstad, Dicko (58. Vroegh), Matavz, Linssen (84. Grot).

Scoreverloop:

6. Hamer 1-0

7. Matavz 1-1

33. Tannane 1-2

74. Paal 2-2

90. Ghoochannejhad pen. 3-2

90+2. Tannane 3-3

90+4. Pasveer e.d. 4-3

Back to top button