PEC Zwolle ook volgend jaar in Eredivisie

Door een 2-1 zege op sc Heerenveen is er ook volgend jaar weer eredivisievoetbal in Zwolle én krijgt trainer Ron Jans het afscheid dat hij verdient.

Alsof het seizoen al niet dramatisch genoeg was, speelde PEC Zwolle al na ruim een kwartier met tien man in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Na de rode kaart van Ouasim Bouy moest de ploeg van Jans juist nu karakter tonen in een wedstrijd die gewonnen diende te worden om zeker te zijn van lijfsbehoud. En juist dat karakter was de tekortkoming die het team in de situatie had gebracht waarin PEC Zwolle voor de aftrap verkeerde.

Foto: Frank van Hienen

Maar op het moment dat het echt nodig was, liet de ploeg zien dat het kon vechten voor wat het waard was. Met een man minder stapte de thuisploeg met een 2-1 overwinning (doelpunten Danny Holla en Queensy Menig) van het veld, en gaf trainer Ron Jans het afscheid dat hij verdiende.

‘Ik kan wel huilen’
Jans zelf hield het in zijn afscheidstoespraak maar net droog op het veld. Dit is een heel apart moment”, begon de geëmotioneerde trainer op het veld zijn toespraak. ‘Ik kan wel huilen, ik ben zo blij’, klonk het geëmotioneerd. ‘Ik heb hier een geweldige tijd gehad’, vervolgde Jans, die na vier seizoenen overstapt naar de KNVB waar hij hoofddocent van de trainerscursus wordt. ‘Het is een geweldige periode in mijn leven. Ik zal dit nooit vergeten. Dank jullie wel.’

Foto: Frank van Hienen

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button