PEC Zwolle put vertrouwen uit nederlaag tegen Ajax

PEC Zwolle heeft ondanks de 1-3 nederlaag tegen Ajax vertrouwen op een goede afloop van het seizoen.

In een paar minuten tijd gaf PEC Zwolle vanmiddag in eigen stadion de overwinning zomaar weg. Na een uitstekende eerste helft, sloegen de Amsterdammers na rust twee keer kort achter elkaar toe. Eerst door een benutte strafschop van Lasse Schöne, en daarna via een treffer van Hakim Ziyech. Nicolai Brock-Madsen deed namens PEC Zwolle nog iets terug, maar opnieuw Ziyech bepaalde de eindstand.
Niettemin keek trainer Ron Jans terug op een wedstrijd die aanknopingspunten geeft voor de tweede helft van de competitie. ‘Ik heb genoten. Met een beetje meer mazzel zat er nog wat in ook. Er waren zelfs fases dat wij beter waren dan Ajax. Er zit weer frisse lucht in de ploeg. We zijn op de goede weg, maar uiteindelijk gaat het wel om het resultaat.’
Een goede afloop beloven wilde Jans niet, vertelde hij voor de camera’s van FOX Sports. ‘Je kunt wel iets beloven. Volgens mij heeft de minister- president voor de Tweede Wereldoorlog gezegd: ‘Jongens ga maar rustig slapen’, maar drie dagen later spraken we Duits. Wat dat betreft moet je wel oppassen met beloftes. Misschien is het wat overdreven, maar de strekking van het verhaal is dat je niets kunt beloven. Je moet er alles aan doen. En daar zijn we echt goed mee bezig.’ Door de nederlaag blijven de Zwollenaren op een 16e plek steken.