PEC Zwolle schiet erop los, maar houdt er nauwelijks iets aan over

Kansen genoeg, maar uiteindelijk loopt PEC Zwolle tegen hekkensluiter FC Volendam met een schamel puntje van het veld. En dat was veel te weinig.

De statistieken zeggen voldoende: liefst tien keer schoot PEC Zwolle zondagmiddag tegen FC Volendam op doel. Het leverde slechts één treffer op, een prachtige vrije trap van Davy van den Berg in de 55e minuut. In de speeltijd voor de openingstreffer was PEC Zwolle al heer en meester en werd het krachtsverschil met FC Volendam duidelijk.

Alleen niet in doelpunten. En dat brak de ploeg van Johnny Jansen pijnlijk op. Een kwartier na de voorsprong tastte doelman Jasper Schendelaar mis bij een hoekschop en kon Damon Mirani de balans herstellen.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

PEC Zwolle zag nog een doelpunt in blessuretijd worden afgekeurd, net als een treffer eerder werd weggewuifd. Zo hield de kwakkelende thuisploeg slechts een puntje over het duel met FC Volendam, en is lijfsbehoud nog zeker geen garantie.

Karakteristieken PEC Zwolle-FC Volendam

PEC Zwolle – FC Volendam: 1-1 (0-0).

Toeschouwers: 13.560

Scheidsrechter: Van Boekel

Gele kaarten: Mirani, Plat (FC Volendam)

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty (56. De Rooij), El Azzouzi, Van den Berg, Krastev (79. Reijnders), Van der Water (56. Velios), Thy, Velanas

Opstelling FC Volendam: Backhaus, Plat, Mirani, Benamar (65. Karim), Booth, Vivaldo (84. Johnson), Maulun (79. Van Driel), Ould-Chikh, Payne (84. Hoeve), Flint, De Haan

Scoreverloop:

55. Van den Berg 1-0
70. Mirani 1-1

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button