PEC Zwolle speelt gelijk, Ron Jans praat over Oranje

PEC Zwolle kwam zaterdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Excelsior. Scheidend trainer Ron Jans sprak na afloop ook over de suggestie dat hij wellicht bondscoach zou kunnen worden van Oranje.

PEC Zwolle en Excelsior konden het publiek zaterdagavond maar moeizaam boeien. De thuisploeg probeerde het spel te maken, maar had te maken met een tegenstander die zich vooral terugtrok op eigen helft. Na een klein halfuur spelen kwam PEC Zwolle toch op voorsprong via een treffer van Django Warmerdam.
Maar heel lang genieten kon de ploeg van Ron Jans niet. Luigi Bruins zette beide ploegen tien minuten voor rust alweer op gelijke hoogte. ‘We namen na de 1-0 gas terug leek het wel. En we vonden het na rust ook niet meer terug’, aldus Jans. Gescoord werd er in de tweede helft dan ook niet meer, hoewel beide ploegen nog wel paal en lat raakten.
Jans ging na afloop van het duel bij de NOS ook nog in op de suggestie dat hij een rol zou kunnen spelen in het bondscoachschap. ‘Ik vind het wel leuk dat mijn naam wordt genoemd, maar ik neem het niet serieus. Ik zie het als een blijk van waardering, meer niet. Mijn cv is onvoldoende voor bondscoach. Dat is de belangrijkste voetbalfunctie in Nederland en dan moet je in de top hebben gespeeld en met topspelers hebben gewerkt.’