woensdag , 7 december 2022
Foto: Frank van Hienen

PEC Zwolle sterkste in beladen IJsselderby

PEC Zwolle heeft vanmiddag de wellicht belangrijkste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In Deventer werd aartsrivaal Go Ahead Eagles met 1-3 verslagen.

De IJsselderby kende een vlammend begin. Na drie minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong via Pedro Chirivella, maar 120 seconden later stond de gelijkmaker al op het bord via Queensy Menig.
De Zwollenaren bleken de betere ploeg in Deventer, maar moesten tot de slotfase van het duel wachten op een beloning. En die kwam uitgerekend van twee verdedigers. Eerst was het Django Warmerdam die PEC Zwolle op voorsprong zette, daarna bepaalde aanvoerder Bram van Polen de eindstand op 1-3 via een benutte strafschop.
De ploeg van Ron Jans klimt door de overwinning naar de 11e plek van de ranglijst, ver weg van het degradatiegevaar. Go Ahead Eagles staat door de nederlaag 18e en laatste.

Karakteristieken:

Go Ahead – Eagles – PEC Zwolle: 1-3 (1-1).

Toeschouwers: 9.752

Scheidsrechter: Makkelie

Gele kaarten: Fischer (Go Ahead Eagles), Mokhtar, Marcellis, Menig (PEC Zwolle)

Opstellingen:
Go Ahead Eagles: Zwarthoed, Locigno, Fischer, Schenk, Groenbast (85. Marengo), Chirivella, Crowley, Duits, Antonia (46. Maatsen), Hendriks, Manu (79. De Kogel)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis (90. Sandler), Bouy, Warmerdam, Thomas, Holla, Saymak (90+2′ Achahbar), Mokhtar, Brock-Madsen, Menig (82. Ehizibue)

Scoreverloop: 3. Chirivella 1-0, 5. Menig 1-1, 83. Warmerdam 1-2, 88. Van Polen (pen.) 1-3.