PEC Zwolle struikelt in oersaai duel over Almere City

PEC Zwolle heeft de goede reeks van de laatste maanden niet kunnen doorzetten. In eigen huis verloor de ploeg van Johnny Jansen van Almere City: 0-1.

Slechts één schot op doel na negentig minuten voetbal. Dat was wat PEC Zwolle zaterdagavond kon brengen tegen het lager geklasseerde Almere City. De gasten hadden aan een afstandsschot van Thomas Robinet (69e minuut) dan ook genoeg voor de volle drie punten. Met de nederlaag kwam een einde aan een ongeslagen reeks van zes wedstrijden, waarin zelfs Ajax en AZ in bedwang werden gehouden.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Behalve het puntenverlies maakt PEC Zwolle zich ook zorgen over de personele bezetting. Tegen Almere City moest aanwinst Kaj de Roon het veld met een blessure verlaten. Hij voegt zich in de overvolle ziekenboeg, waar Zico Buurmeester, Ryan Thomas, Ferdy Druijf, Buurmeester en Nick Fichtinger zich eerder al hebben gemeld.

Met een uitgedunde selectie moet PEC Zwolle het seizoen boven de streep proberen te eindigen. Volgende week is er al de volgende krachtmeting: dan reizen de Zwollenaren af naar koploper PSV.

Karakteristieken PEC Zwolle Almere City

PEC Zwolle – Almere City FC: 0-1 (0-0).
Toeschouwers: 13.714
Scheidsrechter: Vos
Gele kaarten: Jacobs, Koopmeiners, Resink, Akujobi (Almere City FC)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Reijnders (73. Krastev), Kersten, Lam, Mac Nulty, El Azzouzi, Van den Berg, Velanas, Namli, Thy, De Rooij (20. Van der Water, 73. Velios)

Opstelling Almere City FC: Bakker, Floranus, Jacobs (61. Barbet), Soh, Peña (61. Akujobi), Van Duiven (60. Van la Parra), Robinet, Koopmeiners, Cathline (90+1. Hansen), Resink, Ritmeester van de Kamp (90+1. Van Bruggen).

Scoreverloop: 69′ Robinet 0-1

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button