PEC Zwolle struikelt in openingsduel over Heerenveen

PEC Zwolle is het nieuwe voetbalseizoen met een valse start begonnen. De Zwollenaren verloren in eigen huis met 2-3 van sc Heerenveen.

Het eerste doelpunt in de Eredivisie kwam nog wel op naam van de thuisploeg, nadat aanwinst Mike van Duinen in de 28e minuut een strafschop benutte. Maar in een tijdsbestek van tien minuten keek de ploeg van John van ’t Schip tegen een 1-3 achterstand aan.

In de tweede helft probeerde PEC Zwolle zich terug te vechten in de wedstrijd. Na tien minuten werd die missie eenvoudiger toen sc Heerenveen-speler Morten Thorsby met de rode kaart het veld moest verlaten, nadat hij met de hand een inzet van Zwolse zijde op de doellijn keerde. Van Duinen benutte de toegekende strafschop, waarna de thuisploeg op jacht ging naar de gelijkmaker.

PEC Zwolle kreeg kansen via Van Duinen, Zian Flemming en Clint Leemans, maar kon de defensie van sc Heerenveen nooit op de knieën krijgen.