donderdag , 30 november 2023
Foto: Frank van Hienen

PEC Zwolle ten onder, ondanks stormachtig begin

Twee doelpunten in de eerste elf minuten waren vanmiddag niet voldoende voor PEC Zwolle om punten over te houden aan het duel met Feyenoord. De Zwollenaren gaven twee keer een voorsprong weg en stonden uiteindelijk met lege handen (3-4). En nog erger: er is inmiddels een gat naar een veilige klassering in de Eredivisie.

De ene week te weinig doelpunten, de andere week te veel tegentreffers. PEC Zwolle wist tegen Feyenoord opeens wél te scoren, en snel ook. Lennart Thy en Mike van Duinen waren in de beginfase trefzeker, en leken PEC Zwolle een driepunter tegen Feyenoord te bezorgen. Maar nog voor rust tekende Leroy Fer voor de aansluitingstreffer en was de spanning terug.

In de tweede helft herstelde Steven Berghuis de balans en leek Feyenoord de wedstrijd vroegtijdig naar zich toe te trekken. In een spaarzame tegenstoot trof Thy echter opnieuw doel en geloofden de PEC Zwolle-fans weer in een broodnodige overwinning.

Die kwam er niet. Berghuis maakte ook de 3-3 en vlak voor tijd deelde Robert Bozenik de Zwollenaren een mokerslag uit: 3-4. Door de nederlaag bezet PEC Zwolle stevig de 16e plek die slechts recht geeft op promotie- degradatiewedstrijden.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Karakteristieken:

PEC Zwolle – Feyenoord: 3-4 (2-1).

Toeschouwers: 13.822

Scheidsrechter: Gözübüyük

Gele kaarten: Van Polen, Hamer (PEC Zwolle), Toornstra en Bozenik (Feyenoord)

Opstellingen:

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Hamer, Van Polen, Lam, Kersten (82. Johnsen), Paal, Clement, Strieder, Nakayama, Van Duinen, Thy (89. Koorman).

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Geertruida (46. Bijlow), Senesi , Ié, Malacia, Fer, Toornstra, Kökçü, Berghuis, Sinisterra (46. Bozenik), Larsson.

Scoreverloop:

5. Thy 1-0
11. Van Duinen 2-0
39. Fer 2-1
51. Berghuis 2-2
59. Thy 3-2
65. Berghuis 3-3
88. Bozenik 3-4