PEC Zwolle is toppositie kwijt na nederlaag bij NAC Breda

PEC Zwolle leed bij NAC Breda de tweede nederlaag in één week (1-3). ‘Je kon zien dat bij ons niet iedereen het kon opbrengen tot het gaatje te gaan.’

Het lichaam en het hoofd bij PEC Zwolle hadden in de afgelopen week net iets te veel te verduren gekregen. Na de uitschakeling tegen Sparta Praag in het kwalificatietoernooi voor de Europa League ging PEC Zwolle vandaag ook onderuit bij NAC Breda.
Het was slechts de eerste nederlaag van het seizoen, maar ook eentje die trainer Ron Jans al snel zag aankomen. ‘Het was moeizaam. Je kon zien dat bij ons niet op alle plekken in het elftal iedereen even fris was of het écht kon opbrengen tot het gaatje te gaan. Er zat ook vermoeidheid in.’

Terechte winnaar
En toch, en toch. NAC Breda opende in de eerste helft weliswaar de score, vlak na rust bracht Tomas Necid beide ploegen weer op gelijke hoogte. Thomas Lam: ‘Daarna kregen wij nog een goede kans via Jesper Drost om zelfs op voorsprong te komen.’ Die treffer viel uiteindelijk niet, waarna NAC Breda het initiatief van het duel weer overnam en uiteindelijk met 3-1 van het veld stapt.
Jans kon leven met de eerste nederlaag van het seizoen. ‘Wij hebben kansen gehad om ook hier een resultaat te boeken. Dat was niet verdiend geweest, maar het kon wél. Wie echter naar het spelbeeld kijkt, ziet dat NAC uiteindelijk de terechte winnaar is.’