Sprookje van PEC Zwolle duurt voort na zege op ADO

PEC Zwolle heeft zich na de 2-0 overwinning op ADO Den Haag gehandhaafd in de top van de Eredivisie.

Na afloop van het duel overhandigde PEC Zwolle-trainer John van ’t Schip zijn collega Alfons Groenendijk een boek met de verzamelde sprookjes van Andersen. Een kwinkslag naar de goede reeks van PEC Zwolle die zaterdagavond in het eigen stadion een vervolg kreeg met een indrukwekkend optreden tegen ADO Den Haag. Door de 2-0 overwinning klom PEC Zwolle naar de derde plek op de ranglijst.

Indruk
Wie het vertoonde spel zag, kan zich ook afvragen over een sprookjesboek wel het juiste cadeau was. PEC Zwolle maakte indruk, stond na twaalf minuten al op een 2-0 voorsprong (treffers Piotr Parzyszek en Younes Namli) en had in het restant van de wedstrijd met legio mogelijkheden om een veel grotere score neer te zetten. Geen sprookje, maar bittere realiteit.

Genieten
Na afloop waren er vooral tevreden gezichten. Van ’t Schip was daar een van. ‘We hebben laten zien hoe mooi en goed we kunnen voetballen, maar als ik kritisch ben, concludeer ik dat we te weinig hebben gescoord. Het is heel mooi hoe wij ons ontwikkelen, als team en als spelers individueel. Er is nog een lange weg te gaan, maar ik geniet hier wel van. Ons sprookje blijft gaande, helaas voor Fons.’
Groenendijk kon de geste van het sprookjesboek wel waarderen. ‘Ik ben ook wel trots op hem dat hij het zo goed doet. Hij heeft een fantastisch mooi elftal hier in Zwolle. Wij waren vanavond een maatje te klein.’

Karakteristieken

PEC Zwolle – ADO Den Haag: 2-0 (2-0)
Toeschouwers: 13.030
Scheidsrechter: dhr. Van de Graaf
Gele kaarten: Meissner, Gorter en Immers (ADO Den Haag)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis (65. Freire), Sandler, Van Polen, Saymak, Dekker, Thomas, Namli, Parzyszek (86. Israelsson) en Mokhtar (40. Ondaan).

ADO Den Haag: Zwinkels, Ebuehi, Meißner, Bakker, Meijers, Gorter, (67. Johnsen) El Khayati (80. Duplan), Immers, Becker, Falkenburg en Lorenzen (67. Hooi).

Scoreverloop:
7. Parzyszek 1-0
12. Namli 2-0

PEC Zwolle ADO Den Haag
Foto: Frank van Hienen
PEC Zwolle ADO Den Haag
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Back to top button