zaterdag , 2 maart 2024
PEC Zwolle-trainer Ron Jans

PEC Zwolle-trainer: ‘Journalisten moeten baard scheren’

PEC Zwolle-trainer Ron Jans
PEC Zwolle-trainer Ron Jans, goed geschoren als altijd.

PEC Zwolle-trainer Ron Jans is altijd goed voor een paar aparte uitspraken. Vandaag liet hij na de wedstrijd tegen FC Twente (1-2 nederlaag) weten dat journalisten er netjes uit moeten zien en hun baard moeten scheren.

Een paar uur later was Jans te gast bij het tv-programma Studio Voetbal van de NOS en lichtte hij zijn uitspraak toe. ‘Het is een ode aan mijn moeder. Die vertelde me altijd dat ik me netjes moest scheren. Als ik dan de journalisten Geert Jan Jakobs en Taco van den Velde (beiden van Voetbal International) zie zitten, denk ik: jongens scheer je toch netjes. Ik vind dat mensen er verzorgd moeten uitzien.’