PEC Zwolle vecht zich knap naar eerste zege van seizoen

PEC Zwolle heeft de eerste drie punten in het nieuwe eredivisieseizoen te pakken. De ploeg van Johnny Jansen won in eigen huis met 1-0 van FC Utrecht.

Veel te beleven viel er niet in het duel dat af en toe geteisterd werd door stortregens boven het stadion. Lichtpuntje vooral was dat PEC Zwolle stabiel oogde een eenvoudig overeind bleef tegen de tobbende Utrechters. De oude-mannen-verdediging van de thuisploeg bleek als een huis te staan en gaf nauwelijks kansen weg.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Zelf creëren deed PEC Zwolle ook weinig, het bekende euvel dat de ploeg dit seizoen opnieuw parten lijkt te gaan spelen. Niet verwonderlijk was dat de beslissing in de wedstrijd vanaf de strafschopstip kwam. PEC Zwolle kreeg halverwege de tweede helft een penalty die Ferdy Druijff verzilverde. Het was alweer zijn tweede benutte strafschop van het seizoen.

Karakteristieken

PEC Zwolle – FC Utrecht: 1-0 (0-0).

Toeschouwers: 14.000
Scheidsrechter: Gerrets
Gele kaarten: Lam, Van den Berg (PEC Zwolle), Azarkan, Seuntjens, Viergever (FC Utrecht)

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, Czyborra (78. Mac Nulty), Buurmeester, Van den Berg, Thy (61. Velanas), Namli (90+2. Van Hintum), Druijf, Reijnders (62. Serrano)

Opstelling FC Utrecht: Barkas, Van der Hoorn, Bozdoğan (65. Fraulo), Azarkan (78. Ramselaar), Elkarouani, Klaiber, Toornstra (46. Flamingo), Labyad (78. Descotte), Seuntjens, Viergever, Lidberg (65. Romeny)

Scoreverloop:

69. Druijf (strafschop) 1-0

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button