zaterdag , 2 december 2023
PEC Zwolle-trainer Ron Jans

PEC Zwolle verliest bij AZ, en richt zich nu op bekerduel

PEC Zwolle-trainer Ron JansPEC Zwolle is na de 1-0 nederlaag bij AZ de toppositie in de eredivisie kwijtgeraakt. De ploeg van Ron Jans richt zich nu op het bekerduel met FC Oss, komende woensdag. ‘We hebben aan de beker geroken en die geur laat niet meer los.’

De echte PEC-fan zou kunnen zeggen dat de ploeg van Ron Jans vandaag in de eerste helft nog kansen had om met een goed resultaat bij AZ van het veld te stappen. Een doelpunt van Tomas Necid werd ten onrechte afgekeurd, waardoor de Zwollenaren eigenlijk op voorsprong hadden moeten komen. Ook daarna waren er nog kleine kansjes, bijvoorbeeld van Thomas Lam.

Flair
Maar trainer Ron Jans was na afloop gedecideerd in zijn oordeel. ‘We hebben vandaag niet laten zien wat we kunnen. De flair die we in thuiswedstrijden wel hebben, hadden we in Alkmaar niet’, zei hij tegen RTV Oost.
Het duel werd uiteindelijk beslist na een fout van PEC Zwolle-doelman Warner Hahn. Na een AZ-hoekschop schreeuwde hij zijn verdedigers toe dat ze plaats moesten maken, maar hij kon de corner niet juist verwerken. De bal plofte voor de voeten van Markus Hendriksen, die de enige treffer van de wedstrijd maakte.

Geur
Lang wil Jans niet stilstaan bij de nederlaag in Alkmaar. ‘Woensdag wacht FC Oss alweer in het bekertoernooi. Wij hebben daar vorig jaar aan geroken en die geur laat niet meer los.’