PEC Zwolle vermaakt met prachtige treffers, maar scoort te weinig

PEC Zwolle deed vrijdagavond haar plicht in de strijd om het kampioenschap in de eerste divisie. De ploeg won op eigen veld met 3-1 van Roda JC, maar zag koploper Heracles ook zegevieren. Daardoor wordt de titel pas volgende week beslist, op de laatste speeldag.

Supporters van PEC Zwolle liepen vóór het duel met Roda JC een zogenoemde ‘corteo’, een wandeltocht door de stad om hun club te steunen. Die tocht begon op de Melkmarkt en ging via het Gasthuisplein en de Brederostraat naar het MAC3Park stadion.

Foto: Frank van Hienen

Daar zagen de fans later hun ploeg in de eerste helft de ene na de andere kans creëren. Verder dan een benutte strafschop van Lennart Thy kwam PEC Zwolle echter niet. Na rust vielen er wel meer treffers, en mooie ook. Haris Medunjanin schoot vanaf twintig meter de bal in de kruising en invaller Tolis Vellios zag een prachtige omhaal achter de vijandelijke doelman belanden.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Uiteindelijk stapte PEC Zwolle met een 3-1 zege van het veld. Te weinig, want lijstaanvoerder Heracles Almelo won met 0-3 bij NAC Breda. Beide ploegen staan nu op 82 punten, Heracles Almelo heeft een doelsaldo van +59 tegenover +55 voor PEC Zwolle. De Almeloërs treffen volgende week Jong Ajax in eigen huis, PEC Zwolle moet op bezoek naar Helmond Sport.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Karakteristieken

PEC Zwolle – Roda JC: 3-1 (1-0).

Toeschouwers: 14.000

Scheidsrechter: Van der Eijk

Gele kaarten: SIeben, Postema (Roda JC)

 

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar, Huiberts, Chrinio (68. Tutuarima), Beelen, Van Polen, Van Hintum, Caschili (78. Zitman), Thomas, Medunjanin, Taha (79. Vellios), Thy

 

Opstelling Roda JC Kerkrade: Hamers, Joppen, Hartjes, Vente, Bijleveld, Sieben (83. Sposito), Daneels (68. Postema), Schuurman, Lambrix, Van der Heide (58. Limbombe), Reith

 

Scoreverloop: 

23. Thy (strafschop) 1-0

52. Medunjanin 2-0

62. Hartjes 2-1

89. Vellios 3-1

 

Back to top button