PEC Zwolle voor 3.000 toeschouwers ten onder tegen sc Heerenveen

Na drie goede oefenwedstrijden op rij ging PEC Zwolle zaterdagavond ten onder in het vriendschappelijke duel met sc Heerenveen. In Zwolle werd het 0-2.

Mooi moment voor de wedstrijd toen de spelers en staf voor het nieuwe seizoen werden voorgesteld aan de ruim 3.000 toeschouwers. Enthousiasme was er uiteraard voor Bram van Polen, maar ook voor de terugkeer van het technische duo Art Langeler en Dwight Lodeweges.
Na tien minuten spelen stond het al 0-1 voor de Friezen toen Joey Veerman trefzeker was. PEC Zwolle zette na de achterstand nog aan in de eerste helft, maar echte kansen leverde het niet op. Na rust beet de thuisploeg van zich af, maar in de 84e minuut was het sc Heerenveen-spits Siem de Jong die de wedstrijd op slot gooide.