PEC Zwolle weer (eventjes) koploper in Eredivisie

pec_standerediviseVoor de zevende keer op rij verloor PEC Zwolle niet in eigen stadion. Tegen FC Twente pakte de ploeg van Ron Jans zelfs de volle winst: 2-1.

Een benutte strafschop van Lars Veldwijk zette de thuisploeg na een dikke twintig minuten op voorsprong. Na rust leek FC Twente terug te keren in de wedstrijd, zeker toen Hakim Ziyech al na een paar minuten de gelijkmaker liet aantekenen. Toch rechtte de thuisploeg de rug en was het doelpunt van Ben Rienstra (63e minuut) voldoende voor de volle winst. Met de zege stond PEC Zwolle zelfs even boven aan in de Eredivisie.

Genieten
Jans was content met het vertoonde spel. ‘Het was zo’n open wedstrijd. Slopend, spannend, maar ik heb enorm genoten. Of het verdiend was? Dat weet ik niet hoor. Ik weet wel dat wij opnieuw uit de startblokken geschoten zijn. FC Twente is ook gewoon een subtopper, die gaan het echt nog wel beter doen. Dan is het voor ons mooi dat we vandaag aan elkaar gewaagd waren. Natuurlijk komen er mindere tijden, maar voor nu geniet ik.’

 

 

Back to top button