maandag , 3 oktober 2022
PEC Zwolle - FC Twente
Foto: Frank van Hienen

PEC Zwolle wil via aandelen 20 miljoen euro ophalen

PEC Zwolle wil door het uitgeven van aandelen 20 miljoen euro ophalen, meldt de eredivisionist op de eigen website. Die financiële injectie moet ervoor zorgen dat de Zwollenaren structureel tussen plaats 4 en 8 eindigen in de Eredivisie.

In de wens om PEC Zwolle verder te laten groeien, is de afgelopen maanden door de directie hard gewerkt aan een nieuw groeiplan. De kern van het groeiplan wordt gevormd door twee ambities: het groeien naar een plek in de subtop in de Eredivisie (plek 4 tot 8) en de club teruggeven aan de regio, valt te lezen. Onderdeel van het plan vormt het aantrekken van (extern) kapitaal, wat noodzakelijk is om de gewenste groei te bereiken. In de periode 2019-2024 is PEC Zwolle voornemens om in totaal 20 miljoen euro aan groeikapitaal op te halen om daarmee de gewenste ambities te kunnen realiseren.

Het is de bedoeling dat er maximaal 40 procent van de aandelen zullen worden uitgegeven, waardoor de club nooit in handen zal komen van externen.

De komende zes maanden vindt er een brede toetsing plaats voor draagvlak in de regio en de investeringsbehoefte onder supporters, sponsoren en investeerders. Bij een positief resultaat van de toetsing, is het de ambitie om voor de transferwindow van zomer 2019 het plan in werking te laten treden. Geïnteresseerden die inhoudelijk meer willen weten over het plan, zijn vrijdag 20 juli om 16.00 uur van harte welkom in het MAC3PARK stadion. Daar wordt een presentatie gehouden door de directie van de club en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen.  Belangstellenden dienen zich aan te melden via aanmelden@peczwolle.nl.