PEC Zwolle zakt op ranglijst na domper tegen Excelsior

PEC Zwolle heeft plek 6 in de Eredivisie moeten afstaan, nadat de ploeg zaterdagavond in eigen huis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Excelsior.

De Zwollenaren moeten de laatste drie duels (FC Twente-uit, Willem II-thuis en AZ-uit) nog vol aan de bak om een ticket veilig te stellen dat recht geeft aan de play offs voor Europees voetbal.
Dat de concurrentie steeds dichterbij komt hebben de Zwollenaren aan zichzelf te wijten. Tegen Excelsior speelde de ploeg van John van ’t Schip beter dan de afgelopen maanden, maar faalde het vooral in de afronding. Youness Mokhtar opende na ruim een kwartier nog wel de score, maar de thuisploeg had op dat moment door moeten drukken.
Dat gebeurde niet, waarna Excelsior geloof kreeg in een goed resultaat. Nadat Mike van Duinen in de 57e minuut gelijk maakte had PEC Zwolle niet meer genoeg slagkracht om het duel naar zich toe te trekken.

Karakteristieken

PEC Zwolle – Excelsior 1-1 (1-0)
Toeschouwers: 13.028
Scheidsrechter: Bax
Gele kaart: Sandler en Ehizibue (PEC Zwolle), Mattheij, Hadouir en Van Duinen (Excelsior)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Sandler, Van den Berg, Van Polen, Dekker, Thomas, Namli, Saymak, Mokhtar, Parzyszek (65. Ondaan)

Excelsior: Kristinsson, Karami, Mattheij. De Wijs, Massop, Faik, Garcia (76. Hadouir), Koolwijk, Elbers, Van Duinen, Messaoud (82. Fortes)

Scoreverloop:
17. Mokhtar 1-0
57. Van Duinen (strafschop) 1-1

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Back to top button