PEC Zwolle zakt steeds verder weg in moeras

PEC Zwolle stevent in sneltreinvaart af op de eerste divisie. Het duel met FC Twente werd zaterdagavond ook verloren (1-3), waardoor de ploeg van Dick Schreuder stijf onderaan in de eredivisie blijft staan.

Wie nog gelooft in een wederopstanding van PEC Zwolle heeft de laatste wedstrijden waarschijnlijk niet gekeken. Na de pijnlijke nederlaag in eigen huis tegen Fortuna Sittard gaf het duel met FC Twente zaterdagavond ook geen enkele aanknopingspunten meer. De Zwollenaren horen niet in de eredivisie.

De gasten uit Enschede kwamen al binnen veertig minuten op een 0-2 voorsprong. Van een comeback in de tweede helft was geen enkele sprake bij PEC Zwolle. Het helft in zielloos, doelloos en ontbeert in elke linie kwaliteit om zich te handhaven in de eredivisie. Kort na rust vergrootten de gasten de voorsprong naar 0-3, waarna Sami Lagsir in de slotfase de eindstand op 1-3 bepaalde. Het was alweer de dertiende nederlaag in zeventien wedstrijden.