PEC Zwolle zakt steeds verder weg

PEC Zwolle kon in eigen huis nauwelijks imponeren in het topduel met MVV. De Limburgers kaapten de punten weg: 0-1.

Nieuw seizoen, zelfde problemen voor PEC Zwolle. Wie de statistieken bekijkt ziet dat de ploeg van Dick Schreuder vijftien keer richting doel van MVV heeft geschoten, maar na de wedstrijd op nul treffers blijft staan. MVV was wél trefzeker en neemt de tweede plaats van PEC Zwolle over.

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

De hopeloze afronding is geen toeval meer, maar een een gebrek aan kwaliteit in Zwolle. Zoveel is wel duidelijk. Schreuder zelf lijkt immuun voor die kritiek, vertelde hij een dag voor de wedstrijd tegen de Stentor. ‘Iedereen heeft altijd wel wat te zeiken. (…) Ik blijf zeggen dat het me niet uitmaakt wat anderen vinden.’

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

De kritiek op hem en zijn ploeg zal aanzwellen na de wedstrijd tegen MVV. Want het ontbreekt PEC Zwolle niet alleen aan slagkracht in de afronding, maar ook aan een gebrek aan kwaliteit door de selectie heen. Niet goed genoeg op dit moment voor een plek die recht geeft op directe promotie.

‘Ik vond ons vandaag onzorgvuldig aan de bal. Het leek alsof we veel te graag wilden. We hebben nog voldoende kansen gehad om te scoren, maar we hebben vandaag te veel geforceerd om het voetbal te spelen wat we graag willen zien”, vertelt Schreuder tegen RTV Oost.

Foto: Frank van Hienen
Back to top button