zaterdag , 24 februari 2024
Stadion PEC Zwolle

PEC Zwolle zet algemeen directeur op straat

Edward van WonderenPEC Zwolle heeft algemeen directeur Edward van Wonderen op straat gezet. De club zoekt een ander type, zegt voorzitter Adriaan Visser in een reactie.

Het vertrek van Edward van Wonderen als algemeen directeur bij PEC Zwolle komt intern niet als een complete verrassing. Al langer bestaat er bij de club onvrede over de directeur. Die kreeg ongetwijfeld meer voedingsbodem nadat PEC Zwolle in zwaar financieel weer kwam, en zelfs een boete kreeg van de KNVB doordat het een belastingschuld had verzwegen. Eerder werd al bekend dat PEC Zwolle achterliep bij het betalen van pensioengelden van de spelers.
Tegen het AD zegt Visser: ‘Edward was primair verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten bij PEC. De voorbije jaren heeft hij daarin een prima job geleverd. We gaan nu echter een volgende fase in met de club en denken we nu op zoek moeten naar een ander profiel.’

‘Niet iedereen hoeft alles te weten’
De taken van Van Wonderen worden voorlopig waargenomen door voorzitter Adriaan Visser zelf. ‘Dit is een proces dat hoort bij het volwassen worden van de club. Op een gegeven moment wil de één linksaf en de ander rechtsaf. Dan is de conclusie dat je uit elkaar moet gaan’, vindt de voorzitter/directeur.
Op details wil Visser niet ingaan: ‘We hebben drie jaar prima met elkaar samengewerkt. Dan hoeft niet iedereen alles te weten. Dat heeft ook te maken met fatsoen. We gaan in prima verstandhouding uit elkaar’, benadrukt Visser.

Prettige samenwerking
Van Wonderen reageert summier op de website van PEC Zwolle: ‘Ik ben er trots op om drie jaar bij PEC Zwolle te hebben gewerkt. De komende periode ga ik gebruiken om mijn werkzaamheden over te dragen. Graag wil ik iedereen bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking.’