Peperbus krijgt opknapbeurt, klokken luiden voorlopig niet

De Peperbus krijgt vanaf vandaag (maandag) een opknapbeurt. Dit gaat ongeveer negen weken duren. In deze periode kunnen mensen de Peperbus niet beklimmen. Ook zullen delen van de Ossenmarkt, waar de Peperbus staat, af en toe afgesloten zijn.

De werkzaamheden zijn reguliere werkzaamheden die al gepland waren. Het gaat hierbij om schilderwerkzaamheden aan de zogeheten lantaarn en de klokkenstoel van de Peperbus.

Planning
Vanaf 14 september starten de werkzaamheden. Om deze uit te kunnen voeren worden er een lift en steiger geïnstalleerd. Deze worden de rechter zijgevel van de Peperbus geplaatst, gezien vanaf de hoofdingang. De totale doorlooptijd van de werkzaamheden is ongeveer 9 weken. Als alles volgens plan verloopt zijn alle werkzaamheden begin november gereed.

Tijdelijk dicht, geen klokken hoorbaar
Tijdens de werkzaamheden kan de Peperbus niet beklommen worden. De Basiliek (kerk) blijft, buiten het opbouwen van de steiger en de lift om, wel bereikbaar. Ook kunnen de wijzerplaten tijdens de werkzaamheden niet gelezen worden en zullen de klokken niet altijd aanstaan. Tot slot zal er onderaan de toren een bouwplaats ingericht worden die afgezet wordt met bouwhekken. Hierdoor zal de Ossenmarkt minder bereikbaar zijn.

Back to top button