Perron 7 is ‘geblokkeerd’ voor rolstoelgebruikers

Rolstoelreizigers die met de intercity van Zwolle naar Leeuwarden willen, komen van een koude kermis thuis. Al maanden is het Zwolse perron 7 voor rolstoelen ‘geblokkeerd’, zegt NS.

Rolstoelassistentie bij in- of uitstappen is niet mogelijk. En dus moeten mindervaliden omreizen, met forse extra reistijd, ongemak en ergernis tot gevolg. Onduidelijk is hoe lang de situatie nog gaat duren.

Bizar, vindt PvdA-Statenlid Hans Nooter. Hij wil dat NS opheldering geeft over de problemen en zo snel mogelijk met een oplossing komt. ‘Mensen die in een rolstoel zitten moeten net als ieder ander met de trein of de bus kunnen reizen,’ zegt Nooter. ‘Dat is toch niet teveel gevraagd? Het is ronduit bizar dat rolstoelers maandenlang wordt gevraagd om te reizen. Zonder duidelijkheid over wat nu het probleem is, en zonder dat er een oplossing in beeld lijkt. Denk je eens in dat ‘valide’ passagiers zo lang in ongerief zouden zitten, het land zou te klein zijn.’

Desnoods moet de provincie NS aansporen tot het sneller oplossen van het probleem op station Zwolle, vindt Nooter. Overijssel investeert samen met NS, ProRail en de gemeente Zwolle in de herinrichting van het stationsgebied.

Back to top button