zaterdag , 30 september 2023

‘Persconferentie Rutte mogelijk eerder na druk uit OMT’

Demissionair premier Mark Rutte moet eerder een persconferentie houden dan de geplande datum van 3 december. Dat zeggen leden van het OMT tegen De Ondernemer. ‘De urgentie lijkt niet door te dringen. Code Zwart dreigt.’

Bronnen rondom het OMT stellen dat er inmiddels een verzoek aan Rutte is gedaan om snel een persconferentie te beleggen of om het land toe te spreken. De communicatie over de ernst van de huidige situatie en de noodzaak om de corona-maatregelen na te leven zouden beter moeten worden gecommuniceerd. ‘De boodschap moet veel duidelijker. Het waarom. De urgentie lijkt niet door te dringen. Code Zwart dreigt en wat dat betekent moet niet alleen een Diederik Gommers in een talkshow aan Nederland moeten uitleggen’, tekent De Ondernemer op.

Ziekenhuizen regio Zwolle in problemen
Eerder werd al duidelijk dat code zwart op 29 november in Nederland mogelijk wordt bereikt. Ziekenhuizen in de regio Zwolle vertelde vorige week al dat de druk zo hoog is dat er zelfs geplande kritieke zorg wordt afgeschaald. Ook in Isala is dat het geval.