Personeel Stedelijk Museum Zwolle verliest baan

De bezuinigingsdrift van D66-wethouder Jan Brink op cultuur in Zwolle kost zeven voltijds arbeidsplaatsen bij het Stedelijk Museum. Het museum houdt op te bestaan in de huidige vorm en moet verder onder de vleugels van het Historisch Centrum Overijssel (HCO).

In de nieuwe organisatie is er slechts plek voor 5fte, terwijl er 12 voltijdsbanen waren bij het Stedelijk Museum. In een informatienota schrijft Brink dat de operatie ‘een complex en moeizaam’ proces is. Er staat verder: ‘De nieuwe kleine, slagvaardige netwerkorganistie is gericht op samenwerking. De nieuwe organistie bestaat uit ca. 5 fte terwijl het huidige SMZ uit ca. 12 fte bestaat. De effectiviteit wordt gehaald uit samenwerking en inzet waar nodig. Er wordt gewerkt met een kleine basistentoonstelling in het Drostenhuis, wisseltentoonstellingen in samenwerking met bv. de Fundatie (museale samenwerking). Daarnaast zal er gewerkt worden op tal van locaties in de binnenstad en in de wijken.’

Allemaal Zwolle
Inmiddels is de naam van de nieuwe organisatie onder leiding van de directeur HCO (ChristenUnie-kopstuk Arie Slob, red.) bekend: ‘Allemaal Zwolle’. ‘De stichting Allemaal Zwolle presenteert, in samenwerking met andere instellingen en organisaties, de geschiedenis van de stad op eigentijdse, interactieve, veelzijdige en verassende wijze, op verschillende locaties in de stad’, valt er te lezen.

Back to top button