Persoon filmt kinderen in douches bij scoutingskamp NaWaKa

De politie heeft zaterdag een persoon opgepakt die tijdens het bekende scoutingskamp NaWaKa onder de douches heeft gefilmd. Dat staat in een brief aan ouders van deelnemers aan het kamp. Ook Zwolse groepen waren aanwezig, maar die waren niet betrokken bij het incident.

Ouders van de Zwolse kinderen die op het kamp zijn geweest, zijn zondagavond via de mail op de hoogte gesteld van het voorval. Uit de mail wordt gesproken dat een jong volwassene heeft gefilmd in de douches. Volgens een woordvoerder van Scouting Nederland gaat het om een 16-jarig jeugdlid. De persoon is bekend bij de politie en is zaterdag opgepakt. Betrokkenen zijn naar aanleiding van het beeldmateriaal ingelicht. Vo

Veiligheidsmaatregelen
Nadat het incident heeft plaatsgevonden zijn er extra veiligheidsmaatregelen getroffen door de organisatie van NaWaKa. Zo zijn er hekken geplaatst om de toiletgebouwen, zodat iedereen in het zicht de toiletgebouwen moet benaderen en er is toezicht. Telefoons zijn verboden bij de toiletgebouwen en dit wordt steekproefsgewijs gecontroleerd.

NaWaKa is een 10-daags Nationaal Waterkamp binnen Scouting Nederland. Het kamp wordt gekenmerkt door een gevarieerd aanbod van hedendaagse en uitdagende nautische activiteiten en internationale uitwisseling. Dit jaar wordt het kamp in Zeewolde georganiseerd.

Back to top button