Philips gaat helpen bij spookgebied in binnenstad

Partijen uit het Broerenkwartier en Philips Lighting gaan samenwerken om de spookzone in de Zwolse binnenstad aan te pakken.

Voor de Weeshuispassage – het overdekte gedeelte bij de V & D – wordt in samenwerking met Philips een pilot ontwikkeld voor een verlichtingsproject. Ook onderzoeken ondernemers in de Weeshuispassage en een aangesteld ‘inspirator’ in overleg met de gemeente de mogelijkheden van een groenpaviljoen met terras en akoestische muziek in de passage.

Ook bij het Broerenkwartier – het gebied rondom Waanders in de Broeren – zijn nieuwe plannen gemaakt. In overleg met de ondernemers aan het Meerminneplein, de Fietsersbond en de gemeente Zwolle is er een ontwerp gemaakt voor een groener en netter plein, met meer ruimte voor terras (V&D), en een duidelijker afbakening van de fietsparkeerplaatsen. De uitvoering van dit project start naar verwachting in december, omdat dat de juiste maand is voor de aanplant van de beukenhagen. Op de hoek van de Nieuwstraat wordt een voorbeeldstraat ingericht met geveltuinen. Als dit een succesvol is, dan kan het voorbeeld in meer straten gevolgd worden. In samenwerking met AOC De Groene Welle krijgen eigenaren planten aangeboden inclusief de verzorging ervan. Ook het Cibap is hierbij betrokken.

[advpoll id=”36″ title=”Poll” width=”250″]

Back to top button