Plan: Rechtstreeks met trein van Zwolle naar Londen en Parijs

Volgens het CDA moet er onderzocht worden of er een dagelijkse treinverbinding mogelijk is tussen Zwolle en Brussel, Parijs en Londen. Dat idee bracht de partij maandagavond in tijdens een debat over de ontwikkeling van station Zwolle.

Fractievoorzitter Jan Nabers dagdroomt over een treinverbinding vanuit de Overijsselse hoofdstad naar Europese wereldsteden. Het moet zelfs mogelijk worden om ’s ochtends in Zwolle in te stappen en ’s middags met de kinderen aan de poorten van EuroDisney te staan. Nabers dagdroomt nog verder. Volgens het CDA moeten zakenmensen die ’s avonds landen op het Parijse vliegveld Charles de Gaulle nog voor middernacht de contouren van de Peperbus kunnen zien.

Voor het middaguur in Parijs
Het CDA is op stoom gekomen met haar toekomstideeën. ‘En wat te denken van ’s morgens rond 7 uur in de trein naar de stad van de Liefde, waar je voor het middaguur relaxed en comfortabel in hartje Parijs uitstapt’, zegt Nabers. ‘Ook naar Londen kun je zo’n kans niet laten liggen, in zo’n 5 uur ben je vanuit hartje Londen in hartje Zwolle. Dus instappen aan het einde van de middag in Londen is uitstappen voor middernacht in Zwolle.’

Volgens het CDA is de NS enthousiast over de ideeën. Ook heeft Nabers allerlei kamerbrieven in Den Haag bestudeert. En wat blijkt? ‘Het Ministerie wil ook graag dat het Noorden en het Oosten van Nederland beter internationaal ontsloten wordt.’

Of er ook een rechtstreekse treinverbinding van Zwolle naar het sprookjesbos in de Efteling moet komen, werd maandag niet besproken.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Toch nog weg met Hemelvaart? Kijk hier voor last minute vakantiehuisjes.
[/box]

Een reactie

 1. Het idee is schitterend alleen al om een poging de luchtvaart te ontmoedigen en om de trein te stimuleren vanwege het milieu. Ik ga er zeker gebruik van maken.
  Maar waarom…vertel me waarom moet alles weer snel en vlug en het liefst zo rap mogelijk.
  Ik hoop echt dat we deze lockdown-tijd beseffen dat we niet, ik herhaal niet meer terug moeten naar instant oplossingen, instant geluk, agenda’s die weer vol moeten, de ‘verloren’ afspraken weer snel in moeten halen.

  Snelheid kost zoveel moois…..
  Al eens gezien hoe mooi de natuur is wanneer de ’trein’ iets minder snel over het spoor gaat?….

  Kortom de treinreis mag wat mij betreft een paar uurtjes langer duren…….

Back to top button