Plannen om parkeertarieven in Zwolle te verdubbelen

De parkeertarieven in Zwolle kunnen binnen een aantal jaar verdubbeld worden. De gemeente wil dat er veel minder auto’s in het centrum van de stad te zien zijn.

Uit een onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren naar de bereikbaarheid van Zwolle wordt vermeld dat een verdubbeling van de parkeerkosten vóór 2030 gerealiseerd moet zijn. Door de groei van de stad loopt Zwolle in de bereikbaarheid tegen haar grenzen aan.

Nu er jaarlijks duizenden woningen bij moeten komen in Zwolle wordt het in het centrumgebied te druk. Oplossingen daarvoor zijn het weren van auto’s binnen de grachten, het verhogen van de parkeertarieven en het instellen van zogenoemde mobiliteitshubs buiten het centrum. Die laatste zijn grote parkeerterreinen waar bezoekers van de stad kunnen overstappen op bijvoorbeeld een deelfiets om naar het centrum te komen.

Niet meer parkeren Q-Park
Het wordt straks ook niet meer mogelijk om als bezoeker van het centrum te parkeren in garages binnen de grachten. Dat betekent bijvoorbeeld dat er geen gebruik gemaakt kan worden van de Q-Park garages. Die zouden alleen voor bewoners van de binnenstad zijn en voor mindervaliden.

Back to top button