Plannen voor forse uitbreiding winkelcentrum Stadshagen

Winkelcentrum Stadshagen moet bijna twee keer zo groot worden. Er komt een derde (discount)supermarkt, een pleintje met horeca en wellicht een Action.

De uitbreidingslocatie ligt ten westen van het huidige winkelcentrum tussen de Belvédèrelaan en de Duiker (aan de kant van de Kwalitaria). Onderzoeksbureau DTNP concludeert dat een uitbreiding (incl. horeca) van 5.150 tot 6.650 m2 passend is bij de toekomstige grootte van de wijk. Het huidige winkelcentrum is in 2004 geopend en omvat 7.500 m2 winkelvloeroppervlak.

Aldi
In de plannen staat dat er ruimte is voor een derde supermarkt, maar dan wel een discount, zoals de Aldi of de Lidl. Ook zou er een biologische supermarkt zoals de Bioplaza kunnen komen, net als een derde drogist en een extra opticien. Ook wijzen onderzoeken uit dat een horecapleintje met drie à vier zaken een welkome toevoeging is.

2020
Het zal nog wel even duren, voordat er begonnen gaat worden met de nieuwe bouw. Pas in maart 2020 zal er een nieuw bestemmingsplan liggen. Lees hier het hele onderzoek naar de plannen voor de uitbreiding van winkelcentrum Stadshagen.

Back to top button