Ploeterend PEC Zwolle lijdt eerste nederlaag van seizoen

PEC Zwolle moest vrijdagavond de eerste nederlaag van het jaar slikken. In eigen huis was het kwakkelende ADO Den Haag te sterk: 1-2.

PEC Zwolle liet vooral in de eerste helft het kwaliteitsverschil met ADO Den Haag zien. De ploeg van trainer Dick Schreuder kwam sterk uit de startblokken en creƫerde ook goede kansen op de openingstreffer. Die viel uiteindelijk na een klein halfuur spelen toen Thomas van den Belt alleen op de vijandelijke doelman afstormde en raak schoot: 1-0. Nog voor rust herstelden de gasten het evenwicht via een doelpunt van aanvaller Thomas Verheijdt.

(tekst loopt door onder foto’s)

In de tweede helft bleef PEC Zwolle de betere ploeg, maar had hert meer moeite met ploeg van Dirk Kuijt. Een ongelukkige eigen treffer van Bart van Hintum in de 63e minuut bracht ADO zelfs op voorsprong.

PEC Zwolle zette een slotoffensief in, maar echte grote kansen kwamen er pas in blessuretijd via Gervane Kastaneer en Apostolos Vellios. Zij hadden het vizier echter niet scherp staan, waardoor de koploper van de eerste divisie de eerste nederlaag van het jaar moet verwerken.