Politie eist nieuwe camera’s voor Koningsdag

De gemeente Zwolle moet 15 beveiligingscamera’s in de binnenstad vervangen. Dat is een van de maatregelen die de politie eist bij de organisatie van Koningsdag. Kosten: 148.600 euro.

Er zijn op dit moment 18 camera’s in de binnenstad die worden gebruikt voor het toezicht op de openbare ruimte. Deze zijn in 2009 voor het laatst vervangen en inmiddels is het systeem
afgeschreven. Vorig jaar is al aangegeven dat het einde van de technische levensduur in zicht komt en vervanging noodzakelijk is. Deze vervanging dient zich nu spoediger aan in relatie met de veiligheidsmaatregelen voor Koningsdag. Belangrijk onderdeel voor de veiligheidsmaatregelen voor die dag is de eis vanuit de politie van extra camera’s en vooral goede kwaliteit van de camera’s.
Aan de eisen die de politie stelt aan de (kwaliteit van de) camera’s en de verbindingen tijdens Koningsdag kan niet worden voldaan door het huidige systeem. De gemeente heeft de (goedkopere) optie om de camera’s en systemen te huren van tafel geveegd en besloten voor een structurele optie door 15 camera’s meteen te vervangen. Dat betekent een investering van 148.600 euro.

Back to top button