Politie gebruikt taser op verdachte bij autobrand in Assendorp

Een man die op de vlucht is geslagen voor de politie is in de nacht van woensdag op donderdag getaserd bij een autobrand in Assendorp.

De politie en brandweer werden omstreeks 01.25 uur gealarmeerd voor een autobrand op een parkeerterrein op de hoek van de Luttenbergweg met de Assendorperdijk. Ter plaatse aangekomen stond op het parkeerterrein een personenauto van een uitzendbureau in brand. De auto is door de felle brand volledig verwoest en ook het gebouw heeft enige schade opgelopen door de brand.

Verdacht persoon
Tijdens het blussen van de brand ontdekte de politie een verdacht persoon in de omgeving. De persoon is voor de politie op de vlucht geslagen, waarbij een achtervolging te voet ontstond. Ook twee politie-bikers kwamen assisteren. Een omstander heeft de vluchtende man een voetje gestoken, waardoor hij ten val kwam. Vervolgens heeft de politie de man na meerdere waarschuwingen getaserd, zodat hij niet nogmaals kon vluchten. De man is door de politie aangehouden.

Foto: Stefan Verkerk

Volgens de politie heeft de aanhouding geen verband met de autobrand. Bij de auto die uitgebrand was, werd onder andere een hamer aangetroffen die door de politie als mogelijk bewijsstuk is meegenomen. Bij de autobrand lijkt wederom sprake te zijn geweest van brandstichting, omdat de brand aan de achterzijde van de geparkeerde auto is ontstaan. Zwolle wordt de laatste maanden geteisterd door een reeks aan autobranden.

Back to top button